Rotllet de truita amb verdures
Ingredients:
- 4 ous
- 40 ml de llet
- 1 ceba
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 albergínia
- 1/2 carbassó
- 25 g de pernil ibèric
- Formatge ratllat per gratinar
- Julivert
- Sal, pebre
- Oli d'oliva verge extra
Per a la salsa:
- 250 ml de llet
- 20 g d'oli d'oliva verge
- 15 g de farina
- 2-4 c/s de tomàquet fregit
- Sal i nou moscada
- c/s= cullerada sopera
Elaboració
1. Pelar la ceba i l'albergínia. Rentar-les i tallar-les a làmines. Posteriorment tallar-les a tires fines.
2. En una paella amb oli, saltar la ceba uns minuts. Afegir la resta de verdures, remenar i sofregir-ho tot plegat a foc mitjà procurant que quedin cuites però alhora una mica cruixents.
3. Picar el pernil amb un ganivet i afegir-lo al saltat de verdures
4. Afegir-hi sal i pebre. Reservar.
5. Batre els ous amb la llet. Posar un polsim de sal.
6. Escalfar una paella ampla i antiadherent amb un fil d'oli.
7. Afegir-hi l'ou i repartir la meitat uniformement per tota la paella com si fos una crep. Coure a foc molt suau només per un costat. Un cop cuita, retireu-la i repetiu el mateix procés.
8. Posar-les al damunt d'un plat sense amuntegar.
10. Per fer la salsa, fondre la mantega i afegir la farina, coure-la uns minuts sense parar de remenar. Abocar la llet calenta a poc a poc mentre es va remenat i lligant la salsa beixamel. Coure a foc suau uns minuts i rectificar de sal i nou moscada en pols.
11. Un cop s'hagi espessit, afegiu-hi el tomàquet, remeneu-ho i ho coeu un minut mes. Coleu i reserveu.
12. Escalfar el forn a la posició de gratinar, a 200ºC.
13. Afegir les verdures al centre de cada disc de truita i enrotllar-ho com si fos un caneló gran. Poseu-les al damunt d'una safata de forn.
14. A continuació, afegir el formatge per sobre de les truites i gratinar.
15. Un cop gratinat poseu-les en un pla, talleu-les en 2-3 trossos, salseu-les i serviu-les.
16. Decoreu-ho amb una mica de julivert picat.
Observacions
- Es poden afegir herbes o altres espècies desitjades dins del batut de la truita.
- També es pot tallar el rotllet amb una amplada de tres dits i col·locar sobre una torradeta. Com a aperitiu.
- Les recomanacions de consum d'ous és de 3-4 racions a la setmana.
- D'ous en podem trobar de diferents mides al mercat (petits, mitjans, grossos, XL, XXL!!), també d'un color o d'un altre... en definitiva tots són de gran qualitat! Les diferències de colors de la closca simplement depenen de la raça de la gallina.
- Quan n'aneu a comprar, procureu fixar-vos en el seu codi de numeració. El primer número del codi pot anar del zero al tres, i simbolitza el grau de benestar en què han viscut les gallines. Com més baixa sigui aquesta numeració, dit romànticament, més felices seran les gallines!
- A nivell nutricional l'ou ens aporta una bona font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines de el grup A i B, D i E i de minerals com el ferro.