Una crep de truita

Rotllet de truita amb verdures

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients:

  • 4 ous 
  • 40 ml de llet 
  • 1 ceba 
  • 1/2 pebrot vermell 
  • 1/2 albergínia 
  • 1/2 carbassó 
  • 25 g de pernil ibèric  
  • Formatge ratllat per gratinar 
  • Julivert 
  • Sal, pebre  
  • Oli d'oliva verge extra  

 

Per a la salsa: 

  • 250 ml de llet 
  • 20 g d'oli d'oliva verge 
  • 15 g de farina 
  • 2-4 c/s de tomàquet fregit 
  • Sal i nou moscada 
  • c/s= cullerada sopera 

Elaboració 

 

1. Pelar la ceba i l'albergínia. Rentar-les i tallar-les a làmines. Posteriorment tallar-les a tires fines.  

2. En una paella amb oli, saltar la ceba uns minuts. Afegir la resta de verdures, remenar i sofregir-ho tot plegat a foc mitjà procurant que quedin cuites però alhora una mica cruixents. 

3. Picar el pernil amb un ganivet i afegir-lo al saltat de verdures 

4. Afegir-hi sal i pebre. Reservar. 

5. Batre els ous amb la llet. Posar un polsim de sal.  

6. Escalfar una paella ampla i antiadherent amb un fil d'oli.  

7. Afegir-hi l'ou i repartir la meitat uniformement per tota la paella com si fos una crep. Coure a foc molt suau només per un costat. Un cop cuita, retireu-la i repetiu el mateix procés. 

8. Posar-les al damunt d'un plat sense amuntegar. 

10. Per fer la salsa, fondre la mantega i afegir la farina, coure-la uns minuts sense parar de remenar. Abocar la llet calenta a poc a poc mentre es va remenat i lligant la salsa beixamel. Coure a foc suau uns minuts i rectificar de sal i nou moscada en pols. 

11. Un cop s'hagi espessit, afegiu-hi el tomàquet, remeneu-ho i ho coeu un minut mes. Coleu i reserveu.  

12. Escalfar el forn a la posició de gratinar, a 200ºC. 

13. Afegir les verdures al centre de cada disc de truita i enrotllar-ho com si fos un caneló gran. Poseu-les al damunt d'una safata de forn.  

14. A continuació, afegir el formatge per sobre de les truites i gratinar. 

15. Un cop gratinat poseu-les en un pla, talleu-les en 2-3 trossos, salseu-les i serviu-les. 

16. Decoreu-ho amb una mica de julivert picat. 

 

Observacions  

 

  • Es poden afegir herbes o altres espècies desitjades dins del batut de la truita. 
  • També es pot tallar el rotllet amb una amplada de tres dits i col·locar sobre una torradeta. Com a aperitiu.  
  • Les recomanacions de consum d'ous és de 3-4 racions a la setmana. 
  • D'ous en podem trobar de diferents mides al mercat (petits, mitjans, grossos, XL, XXL!!), també d'un color o d'un altre... en definitiva tots són de gran qualitat! Les diferències de colors de la closca simplement depenen de la raça de la gallina.  
  • Quan n'aneu a comprar, procureu fixar-vos en el seu codi de numeració. El primer número del codi pot anar del zero al tres, i simbolitza el grau de benestar en què han viscut les gallines. Com més baixa sigui aquesta numeració, dit romànticament, més felices seran les gallines! 
  • A nivell nutricional l'ou ens aporta una bona font de proteïnes d'alt valor biològic, vitamines de el grup A i B, D i E i de minerals com el ferro.