Rotllets vietnamites amb verdures
Ingredients:
- 8 oblees d'arròs
- Un grapat de fideus fins d'arròs (xinesos)
- 1 alvocat
- 1/2 pebrot vermell
- 1 ceba tendra
- 1 pastanaga
- Cues de gamba
- Fulles de menta fresca
- Oli d'oliva verge extra
- 1 llimona
- Salsa de soja
- Oli de Sèsam
- Vinagre d'arrós
- Un grapat de nous.
- Una miqueta de sèsam
Elaboració
1. Poseu els fideus en un bol. Escalfeu un cassó amb aigua. Quan estigui a punt de bullir, aboqueu-ho al bol procurant que quedin ben submergits i ho deixeu hidratar uns minuts. Un cop estiguin flexibles, poseu-los en un colador i refredeu-los a sota l'aixeta. Reserveu-los al damunt d'un colador.
2. Renteu el pebrot, la ceba i peleu les pastanagues. Ho tallem tot a bastons fins. Fem el mateix amb la ceba. Reserveu-les.
3. Peleu les cues de gamba, les talleu a trossos, les saleu i les salteu a la paella amb un fil d'oli. Reserveu-ho.
4. Obriu l'alvocat, retireu el seu pinyol amb l'ajuda d'una cullera, el buideu i aixafeu la polpa amb una forquilla. L'amaniu amb sal, unes gotes d'oli i de suc de llimona.
5. Poseu un plat amb aigua tèbia i submergiu les oblees d'una en una, durant 1-2 minuts, per tal de que s'hidratin i prenguin flexibilitat. Les escorreu amb les dues mans (com si estiguéssim estenent) i les aneu posant sobre una superfície llisa pintada amb una gota d'oli perquè no s'enganxin.
6. Barregeu la pasta d'alvocat amb els bastons de verdures i les cues de gamba.
7. Repartiu el farcit al mig de cada oblea i un grapadet de fideus escorreguts. Afegiu una miqueta de menta si us agrada. Doblegueu els laterals cap a dins i l'enrotlleu com si féssim un caneló.
8. Barregeu la salsa de soja, amb una mica d'oli de sèsam i una mica de vinagre d'arrós. Afegiu un grapat de nous picades a trossos petits. Afegiu una mica de sèsam, per tal d'obtenir la salsa amb que sucareu o amanireu els rotlles.
9. Serviu els rotlles decorats amb les fulles de menta i la salsa a part.
Observacions
- Recepta característica de la cuina asiàtica, un format divertit per a tota la família.
- Els rotlles vietnamites son una manera diferent d'introduir verdura en els menús.
- Es poden farcir del que més ens agradi i, a més, al menjar-se amb les mans tenen un atractiu especial per als més petits.
- Si es vol fer la versió vegetariana simplement es poden substituir les cues de gambes per algun altre ingredient d'origen vegetal: més varietat de verdura, tires de tofu, llegums...