Sopa de maduixots amb poma, plàtan i llima
Ingredients:
- 500 g de maduixots
- 1 taronja
- 1 plàtan
- 1 poma
- 2 llimes
- 150 g de nata líquida 35% M.G. ben freda
- Sucre (opcional)
Per al "crumble"
- 20 g de mantega
- 30 g de farina
- 15 g de sucre morè
Elaboració
1. Feu el "crumble" primer, posant en un bol la mantega a punt de pomada, el sucre i la farina passada per un sedàs. Amasseu-ho amb les mans fins a fer-ne una pasta.
2. Esteneu-la al damunt d'una safata de forn folrada amb un paper i coeu-la a 170 ºC uns 15 minuts fins que veieu que està daurada. Traieu-la del forn i deixeu-la refredar.
3. Trenqueu-la amb les mans a trossets desiguals i reserveu-ho en un lloc sec.
4. Netegeu els maduixots i talleu-los a trossos. Reserveu-ne alguns per decorar.
5. Poseu-los en un recipient alt i afegiu-hi (opcionalment) una mica de sucre i un raig de suc de llima.
6. Feu un suc de taronja i afegiu-lo al recipient. Tritureu-ho amb un braç elèctric fins a fer-ne una sopa cremosa. Reserveu-la a la nevera.
7. Renteu i ratlleu la pell de la llima, reserveu-la en un plat.
8. Poseu la nata en un bol ample i bateu-la enèrgicament amb unes varetes fins que quedi com un xantillí (muntada).
9. Poseu-hi una cullerada de sopa de maduixa i barregeu-ho amb compte perquè no perdi el volum.
10. Peleu i talleu el plàtan i la poma a trossets petits. Amaniu-ho amb unes gotes de suc de llima.
11. Serviu la sopa amb la fruita tallada i una mica de nata batuda al damunt.
12. Decoreu-ho amb el "crumble" trencat per sobre i la pell de llima.
Observacions
- Aquesta és una recepta fàcil i refrescant que pot ser una bona solució per evitar malbaratar aquelles peces de fruita que hi ha per casa i que no tenim temps de consumir i ja són massa madures.
- Si la fruita que fem servir és prou dolça i madura, no caldrà afegir-hi sucre.
- Les recomanacions de consum de fruita són d'un mínim de tres peces/racions al dia. Sempre promovent les de temporada i proximitat.