Postres de primer

Sopa de xocolata amb taronja i plàtan

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Ingredients per a quatre persones:

  • 300 g xocolata negre del 70%
  • 350 g nata líquida 
  • 350 g aigua
  • 2 cullerades soperes  de mel
  • 2 taronges 
  • 2 plàtans 
  • Un grapat de blat de moro torrat (quicos)
  • Un tros de gingebre (opcional)

 

Elaboració

1. Trossegeu el xocolata i reserveu-ho en un bol.

2. Barregeu la nata, l'aigua i el gingebre, pelat i ratllat.

3. Feu-ho arrencar el bull, tapeu-ho i deixeu que infusions uns 5 minuts.

4. Aboqueu el xocolata a dins, deixeu-ho que fongui un minut i ho bateu fins obtenir una sopa ben fina.

5. Coleu i reserveu a la nevera.

6. Renteu i ratlleu una mica de pell de taronja. Peleu-les i talleu-les a trossos.

7. Peleu el plàtan i talleu-lo a rodelles.

8. Feu com una amanida amb la fruita en un plat fons, trinxeu una mica de blat de moro torrat i poseu-lo pel damunt.

9. Afegiu la sopa de xocolata i escampeu la pell de taronja pel damunt.

10. Serviu-ho. 

 

Observacions 

  • Observacions sobre la sopa...
  • No cal prendre molta quantitat!!!
  • La clau es usar una bona marca de xocolata. 
  • Podeu escalfar la sopa i servir-la calenta.
  • Recordar batre-la abans de servir. Inclús la podeu escalfar una mica per homogeneïtzar-la de nou.
  • La podeu congelar.
  • Podeu afegir altres fruits secs torrats en comptes del blat de moro.
  • Podeu canviar la fruita per la que més un agradi.
  • Les recomanacions de consum de fruita són un mínim de tres peces/racions al dia. Sempre promovent aquelles de temporada i proximitat. 
  • La xocolata té un valor energètic elevat. En funció del contingut de cacau, tindrà una proporció de sucres més o menys gran, de manera que el seu valor energètic i nutricional també variarà. És també una font important de minerals com el magnesi, fòsfor, ferro i zinc i té poder antioxidant. 
  • Alguns estudis científics asseguren que menjar petites quantitats de xocolata el dia (uns 10 gr de xocolata negra, a partir de 70 o 80% de cacau) podria ser fins i tot beneficiós per a la salut. Però siguin majors o menors els beneficis, donar-nos un caprici de tant en tant igual és fins i tot necessari.

 

Aperitiu

  • Peleu un plàtan procurant que quedi la meitat de la pela sencera. Reserveu-la.
  • Talleu el plàtan a rodanxes i torneu-lo a posar a dins de la seva pela. Com si el reconstruíssim. 
  • Espolvoregeu una mica de pell de taronja i ratlleu amb un ratllador, un trosset de xocolata per sobre.