Sopa de xocolata amb taronja i plàtan
Ingredients per a quatre persones:
- 300 g xocolata negre del 70%
- 350 g nata líquida
- 350 g aigua
- 2 cullerades soperes de mel
- 2 taronges
- 2 plàtans
- Un grapat de blat de moro torrat (quicos)
- Un tros de gingebre (opcional)
Elaboració
1. Trossegeu el xocolata i reserveu-ho en un bol.
2. Barregeu la nata, l'aigua i el gingebre, pelat i ratllat.
3. Feu-ho arrencar el bull, tapeu-ho i deixeu que infusions uns 5 minuts.
4. Aboqueu el xocolata a dins, deixeu-ho que fongui un minut i ho bateu fins obtenir una sopa ben fina.
5. Coleu i reserveu a la nevera.
6. Renteu i ratlleu una mica de pell de taronja. Peleu-les i talleu-les a trossos.
7. Peleu el plàtan i talleu-lo a rodelles.
8. Feu com una amanida amb la fruita en un plat fons, trinxeu una mica de blat de moro torrat i poseu-lo pel damunt.
9. Afegiu la sopa de xocolata i escampeu la pell de taronja pel damunt.
10. Serviu-ho.
Observacions
- Observacions sobre la sopa...
- No cal prendre molta quantitat!!!
- La clau es usar una bona marca de xocolata.
- Podeu escalfar la sopa i servir-la calenta.
- Recordar batre-la abans de servir. Inclús la podeu escalfar una mica per homogeneïtzar-la de nou.
- La podeu congelar.
- Podeu afegir altres fruits secs torrats en comptes del blat de moro.
- Podeu canviar la fruita per la que més un agradi.
- Les recomanacions de consum de fruita són un mínim de tres peces/racions al dia. Sempre promovent aquelles de temporada i proximitat.
- La xocolata té un valor energètic elevat. En funció del contingut de cacau, tindrà una proporció de sucres més o menys gran, de manera que el seu valor energètic i nutricional també variarà. És també una font important de minerals com el magnesi, fòsfor, ferro i zinc i té poder antioxidant.
- Alguns estudis científics asseguren que menjar petites quantitats de xocolata el dia (uns 10 gr de xocolata negra, a partir de 70 o 80% de cacau) podria ser fins i tot beneficiós per a la salut. Però siguin majors o menors els beneficis, donar-nos un caprici de tant en tant igual és fins i tot necessari.
Aperitiu
- Peleu un plàtan procurant que quedi la meitat de la pela sencera. Reserveu-la.
- Talleu el plàtan a rodanxes i torneu-lo a posar a dins de la seva pela. Com si el reconstruíssim.
- Espolvoregeu una mica de pell de taronja i ratlleu amb un ratllador, un trosset de xocolata per sobre.