Una oficina d'Hisenda amb un cartell de la campanya de la renda.
Una oficina d'Hisenda amb un cartell de la campanya de la renda.
Brussel·les

Brussel·les adverteix Espanya que la reforma fiscal pot dificultar el compliment del límit de dèficit

La Comissió Europea "té algunes preocupacions" al voltant de l'impacte negatiu que podrien tenir sobre les finances públiques d'Espanya algunes mesures que s'han pres

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ha advertit que la reforma fiscal aprovada pel govern espanyol ignora algunes de les recomanacions comunitàries i podria "dificultar" a Espanya el compliment dels seus compromisos de consolidació pressupostària. El portaveu comunitari d'Afers Econòmics i Monetaris, Simon O'Connor, ha dit que la Moncloa "no ha anunciat cap trasllat de la càrrega impositiva des de les cotitzacions de la Seguretat Social cap als impostos indirectes" com l'IVA o els tributs mediambientals, tal com va recomanar el consell de ministres d'Economia de la UE com a via per a la creació d'ocupació.

Per Brussel·les, algunes deduccions anunciades per l'executiu de Mariano Rajoy semblen "no anar en la direcció de l'objectiu indicat de simplificar el sistema". A més, ha assenyalat que la Comissió "té algunes preocupacions" al voltant de l'impacte negatiu que podrien implicar aquestes mesures sobre les finances públiques d'Espanya. Concretament, l'executiu comunitari alerta que la reforma fiscal "podria dificultar a Espanya la consecució dels seus compromisos de consolidació pressupostària", és a dir l'observació del límit de dèficit públic.

Aquest any, Espanya ha de baixar el dèficit al 5,8% del PIB; el proper, al 4,2%; i el 2016 l'ha de baixar fins al 2,8%.

Tanmateix, O'Connor ha reconegut que, de moment, no disposa de prou detalls sobre la reforma fiscal anunciada per fer-ne una anàlisi profunda.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut