Google ha arribat a un acord amb la CE per evitar una possible multa per abús de posició dominant. (Foto: Reuters)
Google ha arribat a un acord amb la CE per evitar una possible multa per abús de posició dominant. (Foto: Reuters)
Brussel·les

La Comissió Europea assoleix un principi d'acord amb Google sobre el seu possible abús de posició dominant

El cercador arriba a un principi d'acord amb la Comissió Europea per evitar una sanció milionària per un abús de posició dominant en les cerques i la publicitat per Internet. D'aquesta manera, Google haurà de mostrar amb claredat els enllaços dels competidors.

RedaccióActualitzat

Google ha tancat un principi d'acord amb la Comissió Europea per evitar una multa milionària per un abús de posició dominant en les cerques i la publicitat per internet. La companyia haurà de mostrar amb claredat els enllaços dels competidors i, quan promocioni els seus propis serveis especialitzats de cerca a la seva pàgina web, també mostrarà "de manera clarament visible" els serveis de tres rivals seleccionats per un mètode objectiu i de forma "comparable" a com mostra els seus. D'aquesta manera, el gegant d'internet esquiva una sanció que podria pujar fins a 5.000 milions d'euros.

Ara, Brussel·les sotmetrà el principi d'acord als principals competidors per decidir si tanca la investigació que va obrir fa tres anys. Els competidors i denunciants del comportament de Google tindran l'oportunitat d'expressar la seva opinió abans que la CE adopti una "decisió final" sobre si fer vinculant l'oferta del buscador, que faria que Google hagués de pagar una multa de fins al 10% de la seva facturació anual si l'incompleix.

El vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Competència, Joaquín Almunia, ha explicat que, "després de llargues i difícils negociacions", Almunia ha afirmat que la seva "missió és protegir la competència en benefici dels consumidors, no dels competidors". Segons la comissió, Google ha realitzat "concessions significatives", per exemple, en oferir als proveïdors de continguts "extenses" possibilitats d'excloure el seu material dels serveis especialitzats de cerques si així ho desitgen, sense ser "penalitzats". El comissari també ha aclarit que "comparable no vol dir tracte idèntic: no és lògic demanar tractar als competidors exactament igual que als propis serveis".

Anar al contingut