Va ser Scotland Yard qui va descobrir les proves que inculpaven Kate i Gerry McCann en la desaparició de la seva filla Madeleine. (Foto: Reuters)
Va ser Scotland Yard qui va descobrir les proves que inculpaven Kate i Gerry McCann en la desaparició de la seva filla Madeleine. (Foto: Reuters)
Londres

La policia britànica va ajudar a "desenvolupar proves" contra els McCann

La policia britànica va ajudar a desenvolupar proves contra els pares de Madeleine McCann durant la investigació sobre la desaparició de la nena l'any 2007. És una de les revelacions de Wikileaks, que publica el diari "The Guardian", arran d'un comentari que va fer l'ambaixador britànic a Portugal a l'ambaixador nord-americà dues setmanes després que la policia portuguesa va considerar els pares com a sospitosos de la desaparició de Madeleine. El diplomàtic del Regne Unit hauria destacat que el seu país i Portugal estaven cooperant basant-se en la culpabilitat de Kate i Gerry McCann.

Actualitzat
Entre els centenars de noms que figuren a les filtracions de Wikileaks hi apareix el de Madeleine McCann, la nena britànica que va desaparèixer al maig del 2007 a l'Algarve. El diari "The Guardian" revela en la seva edició d'aquest dimarts que Scotland Yard va ser qui va descobrir les proves que inculpaven els pares per un cas d'homicidi involuntari i ocultació de cadàver. Aquestes proves són les  que la justícia portuguesa va fer servir per incriminar els McCann.

En plena onada de suport popular al matrimoni, la policia britànica va negar qualsevol vinculació amb les proves. Però en una conversa entre els ambaixadors britànic i nord-americà a Portugal, que va tenir lloc dues setmanes després de la inculpació dels pares, el britànic Alexander Wykehams Ellis va conferssar al nord-americà Al Hoffman que les policies de tots dos països estaven col·laborant en el cas i que la britànica havia "desenvolupat" proves contra Kate i Gerry McCann.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut