Contenidors bolcats durant la segona nit d'aldarulls pel desallotjament de Can Vies.
Contenidors bolcats durant la segona nit d'aldarulls pel desallotjament de Can Vies.
Barcelona

L'oposició barcelonina critica l'actuació policial en el desallotjament de Can Vies i condemna els aldarulls

Tots els grups criden a la calma davant de les protestes convocades contra l'enderrocament del casal popular de Sants

RedaccióActualitzat

Reacció unànime dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona respecte als aldarulls a Sants i altres barris després del desallotjament de Can Vies. Després de la junta de portaveus convocada de forma extraordinària pels incidents, tant el PSC com el PPC, ERC i ICV-EUiA han criticat les accions violentes d'alguns manifestants i han cridat a la calma davant les protestes convocades pels pròxims dies. Els grups també han criticat l'actuació dels Mossos d'Esquadra.

La portaveu del PSC, Assumpta Escarp, ha considerat que hi va haver errors de coordinació i d'actuació policial i ha criticat la falta d'una "actitud activa per frenar l'escalada de violència".

El regidor del Partit Popular Javier Mulleras ha defensat el desallotjament perquè es va fer obeint una sentència judicial, però ha coincidit a denunciar la "falta de coordinació dels operatius policials".

Des d'Iniciativa, Joaquim Mestre ha qualificat de "desproporcionada" l'actuació dels agents i també hi ha detectat "falta de previsió i coordinació".

I el cap d'Unitat per Barcelona, el republicà Jordi Portabella, ha reclamat que les negociacions "continuïn fins a l'extenuació".

L'alcalde, Xavier Trias, ha afirmat, però, que no cedirà al "xantatge" i ha destacat que s'ha negociat amb una "paciència infinita" amb els ocupants de Can Vies.

També al Parlament

Al Parlament, CiU i PSC també s'han enfrontat pels aldarulls i per la coincidència amb la dimissió del cap dels mossos, Manel Prat. El diputat socialista Ferran Pedret ha considerat que Prat "s'equivoca fins i tot en el moment de dimitir, enmig d'una crisi com la que s'està produint als nostres barris arran del desallotjament de Can Vies". El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, li ha replicat que en política "no val tot". "Si a dia d'avui el que cal justificar és la policia és que tenim un problema molt greu com a societat i com a país", ha sentenciat.

Anar al contingut