L'institut Antoni Ballester guanya la 15a edició del concurs Pinta La Marató

La proposta de la classe de 2n d'ESO de l'Institut Antoni Ballester de Mont-roig ha estat la guanyadora de la 15a edició del concurs Pinta la Marató. El

La proposta de la classe de 2n d'ESO de l'Institut Antoni Ballester de Mont-roig ha estat la guanyadora de la 15a edició del concurs Pinta la Marató. El certamen ofereix als joves catalans l'oportunitat de plasmar artísticament els conceptes que han après en les conferències divulgatives sobre les malalties neurodegeneratives.

El concurs ha aconseguit un nou rècord de participació: Enguany han estat 106 els centres participants i 249 els cartells presentats, superant així les xifres de l'any passat.



Les neurones són les protagonistes de l'obra seleccionada. Sobre un fons blanc, amb línies negres i vermelles se simbolitza la sinapsi de les cèl·lules. No obstant, les neurones vermelles estan representades amb volum i sobresurten del cartell. D'aquesta manera es vol evocar el problema de les malalties neurodegeneratives: mentre que aparentment la connexió entre les cèl·lules és correcta, el relleu impedeix que la sinapsi es dugui a terme. El jurat ha coincidit a destacar la visualitat pictòrica i l'acció del moviment de l'obra seleccionada.


Cartell guanyador de la 15a edició del concurs Pinta La Marató

Els cartells presentats pels alumnes de 3r i 4t d'ESO dels centres IES Francisco de Goya, IES Jaume Callís i de l'Escola Garbí han sigut els finalistes d'aquesta edició.

El jurat del certamen ha estat format per l'artista plàstica Pepa Poch; Teresa Llobet, coordinadora de Roca Umbert-Fàbrica de les Arts; Carles Checa, director creatiu de Màrqueting de TV3; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Benestar Social i Família, Lluís Bernabé, director de La Marató de TV3, i Carme Basté, directora de la Fundació La Marató de TV3.

Pepa Poch ha parlat de "l'expressivitat i la inventiva d'aquesta edició", en què el concepte que ha predominat ha estat el de la degeneració de les neurones. "Em sorprèn molt com els joves interpreten les malalties neurodegeneratives, perquè han aconseguit plasmar el concepte d'una forma molt gràfica i imaginativa, allunyant-se del concepte mèdic que tenim els adults", ha afirmat Teresa Llobet. L'artista també ha destacat que l'interessant d'aquest concurs és "l'ús de l'art com una eina per refermar el coneixement mèdic que els estudiants han adquirit a partir de les 4.000 conferències arreu del territori".

Ja podeu visitar la galeria amb tots els cartells que han participat en la 15a edició del concurs.



Cartell finalista. Institut Francisco de Goya. 4t ESO B


Cartell finalista. Institut Jaume Callís. 3r ESO C


Cartell finalista. Escola Garbí. 4t ESO
Anar al contingut