30 projectes de recerca sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides són finançats amb fons de La Marató 2010

Un total de 55 investigadors principals i els seus equips, procedents de 45 centres de recerca, dedicaran els pròxims tres anys a avançar en el pronòstic

Un total de 55 investigadors principals i els seus equips, procedents de 45 centres de recerca, dedicaran els pròxims tres anys a avançar en el pronòstic i el tractament de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides gràcies als fons obtinguts en La Marató de TV3 del 2010.

Dels 30 projectes que rebran finançament, 17 són unitaris i 13 coordinats entre dos o més centres d'investigació, fet que implica el treball en xarxa d'institucions de recerca catalanes amb altres d'àmbit espanyol i internacional.

Al concurs d'ajuts a la recerca sobre aquestes lesions convocat per la Fundació el passat mes de març, s'hi van presentar 100 projectes. Un total de 111 experts procedents de 20 països han revisat i valorat aquests treballs en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància en un procés per consemblants (peer review) de provada transparència i rigor. La gestió de l'avaluació ha estat duta a terme per l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, del Departament de Salut.

L'acte de lliurament d'ajuts serà conduït pel periodista Albert Om, presentador de l'edició 2010 de La Marató de TV3, i comptarà amb la presència de Boi Ruiz, conseller de Salut, Ana Ripoll, rectora de la UAB i Enric Marín, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3.

Adolf Tobeña, catedràtic de Psicologia Mèdica i Psiquiatria i director del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB, hi pronunciarà la conferència "Talent neurorepador i llibertat".
Anar al contingut