Barcelona

La FAVB i la síndica de Barcelona apressen Trias a reobrir el diàleg amb Can Vies

Un contundent comunicat de la Federació d'Associacions de Veïns acusa Interior d'haver "traspassat línies vermelles"

RedaccióActualitzat

Després de dues nits d'aldarulls al carrer, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i la síndica de greuges de la ciutat, Maria Assumpció Vilà, han apressat el govern municipal a reprendre de forma urgent el diàleg amb els ocupes de Can Vies, el centre social autogestionat de Sants desallotjat dilluns.

La FAVB, en un comunicat contundent, rebutja els actes violents dels manifestants, però avisa que és un error llegir els avalots només com un "problema d'ordre públic". I acusa Interior d'haver-se extralimitat. "És el Departament d'Interior qui ha traspassat massa vegades aquestes línies vermelles: amb les pilotes de goma, amb la mort de Juan Andrés Benítez... a Sants mateix aquests dies", diu el comunicat. Interior, en canvi, ha responsabilitat els manifestants d'haver creuat les "línies vermelles".

La FAVB reclama "gestos creïbles" amb el col·lectiu de Can Vies i que es retirin els desplegaments policials. També avisa que "aquest vent de revolta anuncia una llevantada".

Per la seva part, la síndica de greuges barcelonina ha instat l'ajuntament a "reprendre amb urgència les negociacions per buscar la pau social". En una nota de premsa, Vilà condemna "enèrgicament qualsevol acte de violència, tot defensant el compliment de les ordres judicials" i demana que s'ofereixi a Can Vies un espai alternatiu on puguin dur a terme les activitats que oferien al carrer dels Jocs Florals.

Veïns de Sants s'han queixat de les batusses que hi ha hagut el carrer, que han acabat amb sis detinguts i destrosses superiors als 65.000 euros, i han desvinculat la violència de la feina que es feia a Can Vies.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que ja es va esgotar el diàleg amb el col·lectiu i ha alertat que no pensa cedir al "xantatge". Des de l'oposició han condemnat els avalots i han acusat la policia de falta de coordinació per evitar-los. En solidaritat amb els desallotjats, s'han convocat una cinquantena de protestes arreu de Catalunya.

Anar al contingut