El Caire

L'exèrcit egipci deté el guia suprem dels Germans Musulmans i llança una ofensiva contra els islamistes

Després del cop d'estat que ha apartat de la presidència d'Egipte Mohamed Mursi, l'exèrcit ha començat una ofensiva contra els Germans Musulmans. La fiscalia ha ordenat la detenció del seu guia suprem i el seu número dos. Els Germans Musulmans han reaccionat fent una crida a manifestar-se massivament i de forma pacífica avui divendres.

RedaccióActualitzat
Després del cop d'estat que ha apartat de la presidència d'Egipte Mohamed Mursi, l'exèrcit ha començat una ofensiva contra els Germans Musulmans, el moviment islamista del qual va sortir Mursi. La fiscalia egípcia ha ordenat la detenció del guia suprem dels Germans Musulmans i el seu número dos. El líder, Mohamed Badie, ha quedat detingut aquest dijous a la tarda a Marsa Matrouh, al nord-oest del país, acusat d'instigar l'assassinat de manifestants pacífics contraris a Mursi, segons fonts de les forces de seguretat.

L'exèrcit d'Egipte ha dictat ordres d'arrest contra 300 membres dels Germans Musulmans. Les ordres d'arrest s'han dictat després de consumar-se l'aixecament militar. Des de la seva pàgina web, el moviment islamista ha rebutjat el "cop d'estat contra el president elegit i la voluntat del poble" i han advertit que no faran "cap tracte" amb les noves autoritat

"Divendres de rebuig"

Els Germans Musulmans han reaccionat a les detencions denunciant la instauració d'un "estat policial" al país i han fet una crida a manifestar-se massivament i de forma pacífica avui divendres contra el cop d'estat militar. En la tradició islàmica, el divendres és el dia sagrat. De fet, durant la primavera àrab de l'any 2011, es van produir diversos "divendres de la ira" a diferents països àrabs i la dimissió de Hosni Mubarak, a causa de la pressió popular, també va ser un divendres.

En un comunicat, el moviment islamista torna a lamentar "un cop d'estat militar contra la legitimitat i la Constitució". Els islamistes denuncien també la interrupció de la seva televisió, a la qual les forces de seguretat van tallar l'emissió la nit de dimecres.

D'altra banda, Mursi és oficialment en parador desconegut. Una font dels Germans Musulmans ha dit que ha estat separat de l'equip presidencial i traslladat al Ministeri de Defensa. D'altres fonts afirmen que està en arrest domiciliari. La justícia també ha refermat la prohibició de sortir del país del president derrocat, a qui s'investiga per insults al poder judicial.

Tot i això el mateix dia que ha assumit la presidència interina del país el cap del Tribunal Constitucional, Adli Mansur, que haurà de convocar i supervisar les pròximes eleccions presidencials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut