Barcelona

Montilla diu que el govern espanyol no pot reformar el finançament autonòmic sense el suport català

No hi haurà nou finançament autonòmic sense Catalunya. Aquest ha estat el missatge que ha llançat el president de la Generalitat, José Montilla, al govern espanyol. Ho ha fet en una entrevista al "Catalunya nit" de Catalunya Informació, en què ha reiterat que les bases per reformular el finançament plantejades pel Ministeri d'Economia de Pedro Solbes no són acceptables. El president i primer secretari del PSC ja havia alertat, hores abans, en el congrés dels socialistes catalans, que actuaran amb veu pròpia per defensar els interessos de Catalunya.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, creu que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero no té cap possibilitat de tirar endavant la reforma del finançament autonòmic sense el suport de Catalunya. En una entrevista a Catalunya Informació, Montilla ha qualificat de decebedora la proposta de Solbes sobre el finançament, i alerta que serà molt difícil que la proposta pugui tirar endavant si no té el vistiplau de Catalunya.

El també primer secretari dels socialistes catalans reitera que més important que tenir un acord el 9 d'agost és poder aplicar el nou sistema l'any vinent. El president, que es veurà amb Zapatero a la clausura del Congrés, reiterava que treballarà amb el govern espanyol amb lleialtat, però també amb exigència.

De moment, el govern del PSOE s'ha mostrat convençut que arribarà a un acord de finançament amb totes les comunitats autònomes. La vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega ha dit que l'administració té en compte els interessos de tots els territoris i el vicesecretaria general del PSOE, José Blanco, ha apostat en el Congrés dels socialistes catalans per complir l'estatut.

Informe de gestió aprovat per unanimitat

Més enllà de l'estira-i-arronsa per l'Estatut, el Congrés del PSC ha viscut una inauguració plàcida. Durant la primera jornada, Montilla ha presentat el seu informe de gestió, aprovat per unanimitat. En la seva intervenció ha garantit que el PSC tindrà veu pròpia i que defensarà els interessos de Catalunya amb exigència.

Dissabte el PSC reprèn el Congrés amb el debat de les esmenes a les ponències. Serà també quan es farà pública la nova executiva, que -ja s'ha confirmat- tindrà l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, com a nou responsable de política municipal.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut